готвач

готвач
готва̀ч <-и>
същ м
готва̀чк|а <-и>
същ ж cuòco m
главен готвач chef m, capocuòco m

Български-италиански речник. 2015.

Игры ⚽ Нужно сделать НИР?

Look at other dictionaries:

  • кордон — (фр. cordon) 1. гајтан, врвца лента (на орден) кордон бле (фр. cordonbleu) кул. сина лента како ознака за умешност, одличен, првокласен готвач, кулинарски мајстор 2. арх. горен венец на симс 3. вој. верижна воена стража за заштита на границата од …   Macedonian dictionary

  • архимагир —   главен готвач …   Църковнославянски речник

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”